Община Гулянци

Актуални противоепидемични мерки към 01.06.2020 г.

В последните дни отпаднаха част от мерките въведени заради COVID-19.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването вече се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50 % от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м площ.

Разрешен е индивидуалния и колективен спорт, но без масови мероприятия, без публика и без състезателен характер.

От първи юни детските градини на територията на общината възстановиха приема на деца. Считано от днес се разрешават и всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

От 01.06.2020 г. се разрешават посещенията в закритите площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч. и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Всички разрешени дейности се осъществяват при строго разписани правила и стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Заповед на министъра на здравеопазването № РД-01-287/30.05.2020 г. >>>

Заповед на кмета на общината № РД-09-197/01.06.2020 г. >>>

Заповед на кмета на общината № РД-09-198/01.06.2020 г. >>>

 

 

Сайта използва бисквитки