Община Гулянци

Кмет

Лъчезар Яков КМЕТ 

Лъчезар Яков

Кмет на община Гулянци за мандат 2023 - 2027 г.

Лъчезар Петков Яков е роден на 21.10.1966 г. в село Сомовит, общ. Гулянци.

Завършил е средно специално образование в ТМТ гр. Плевен със специалност „Технология на машиностроенето“ и висше в Международното висше бизнес училище в гр. Ботевград със специалност „Бизнес администрация“

Управленския си опит е натрупал като частен предприемач в сферата на хранително-вкусовата промишленост, търговията и производството.

Лъчезар Яков е кмет на община Гулянци от 2007 година. През изминалите мандати реализира десетки проекти за благоустрояване на населените места и е носител на престижни награди, сред които: Първа награда в конкурса „Община 2012”  в категория „Обновяване и развитие на населените места”, за проект „Благоустройство на площадите на селата Милковица, Дъбован, Крета, Загражден, Искър, Сомовит, Шияково и Ленково” по ПРСР; Трето място в конкурса на Агенцията по заетостта „Работодател на годината 2012” в категорията “Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица… ”; Награда от Асоциацията на Българските Енергийни Агенции за 2018 година за Проект „Инсталация за слънчева енергия и термопомпа в МБАЛ - Гулянци“; Награда на телевизия „ЗЕТРА“ за 2021 година за развита инфраструктура и др.

Сайта използва бисквитки