Община Гулянци

Новини

Конкурс "Моето приключение край Дунав"

Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН организират конкурс за снимка, рисунка и литературна творба на тема  „Моето приключение край Дунав“, като част от съвместната инициатива по повод Международния ден на река Дунав – 29 юни. Целта на конкурса е чрез творчеството да насърчи детската мисъл и инициативност в сферата на опазването на околната среда и  природните богатства. Темата е широкообхватна и може да включва: риболовен излет, разходка със семейството и впечатленията от нея, замърсяването и вредата от човешките действия и бездействия през детските очи, историческото значение на реката и др.

Прочети още

СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци с първи международен проект по програма „ЕРАЗЪМ+“

В периода юни 2019 -  май 2021 година СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци работи по проект 2019-1-BG01-KA101 „Чрез мобилност – повече опит и нови идеи“ по програма „ЕРАЗЪМ+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“,  финансиран безвъзмездно със средства от Програма „Еразъм+“ в размер 7320 евро. Това е първият международен проект на училището, който беше осъществен в партньорство с „Tribeka training“ гр. Малага, Испания.

Прочети още

Приключи ремонтът на четири площадни пространства в община Гулянци

Община Гулянци  приключва проект „Реконструкция и благоустрояване на площадни пространства в гр. Гулянци, с. Гиген, с. Брест и с. Долни Вит.”.   Финансирането е в размер на 758 141 лева от ЕС по ПРСР, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура.”

Прочети още

ОУ „Христо Ботев“ с. Милковица отбеляза патронния си празник с тържествена програма

На 2 юни колективът на ОУ „Хр. Ботев“ с.Милковица почетоха паметта на Христо Ботев и 149 години образователно дело. Гости на тържеството бяха кметът на с. Милковица Михаил Пелев, представители на Община Гулянци, управителят на ЦОП гр. Гулянци Цветомира Иванова, директорът на детската градина Лили Отравова.

Прочети още

Община Гулянци беше домакин на турнир по мини футбол

На 5 и 6 юни на Спортен комплекс гр. Гулянци се проведе Първият квалификационен турнир от „Проект 2021“ на Българската асоциация по мини футбол.

Прочети още

Сайта използва бисквитки