Община Гулянци

Новини

Новини

От 5 август стартира наземното третиране срещу комари в населените места

На 3 август беше извършено авиационно третиране срещу комари по поречията на р. Дунав, р. Вит и р. Искър в община Гулянци.
На 5 август ще стартира наземното третиране с топъл аерозол в населените места при следния график:

Прочети още

Община Гулянци започва наземно и въздушно третиране срещу комари

От 29 юли стартира третирането срещу комари на територията на община Гулянци със средства от общинския бюджет. Утре след 21:00 часа ще се извърши опушване с топъл аерозол в град Гулянци. За понеделник, при подходящи метеорологични условия е планирано третиране с авиационна техника по поречията на реките, което е съгласувано със съседните общини Белене и Никопол и ще се извърши паралелно.

В последствие ще бъдат обработени с топъл аерозол и останалите населени места на община Гулянци.

Дейностите се съобразяват с метеорологичните условия. Пчеларите ще бъдат уведомени своевременно за графиците на третиране.

Прочети още

Жителите на община Гулянци предадоха 281 кг капачки в кампанията "Капачки за бъдеще"

Жителите на община Гулянци предадоха 281 кг в кампанията „Капачки за бъдеще”. Особено активни и в тази акция бяха колективът и децата при СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци.

Прочети още

Река Дунав вдъхнови ученичка от МГ „Гео Милев” гр. Плевен

14 годишната Ани Георгиева от град Плевен посвети стихотворение на река Дунав. Вдъхновена от Международния ден на голямата река – 29 юни, който Община Гулянци също отбеляза с инициатива, тя ни изпрати своята творба „Река Дунав – нашето богатство”. Споделяме стихотворението, защото талантливите деца на България са радост и гордост за всички ни.

Прочети още

Баята Тръстеник триумфира в първия квалификационен турнир от "Проект 2020" на БФС и БАМФ

"Баята" Тръстеник триумфира в първия квалификационен турнир от "Проект 2020" на БФС и БАМФ, който се проведе на 25 и 26 юли в гр. Гулянци. Момчетата от Тръстеник се наложиха с 5:3 във финалната среща срещу домакините от Вихър. На трето място завърши отборът на Верните, четвърто място за Leeds United.

Прочети още

Община Гулянци излъчи победителите в конкурса „Моето приключение край Дунав”

Днес комисия при Община Гулянци разгледа и оцени творбите на участниците в конкурса „Моето приключение край Дунав”, организиран по повод Деня на Дунав 29 юни от Община Гулянци, МКБППМН и ЦОП гр. Гулянци.

Прочети още

Сайта използва бисквитки