Община Гулянци

Новини

Великотърновският митрополит Григорий положи основният камък на параклиса „Св. Параскева“ в с. Искър

На 12 април в центъра на село Искър се състоя тържествен водосвет с полагане на основния камък и първа копка на параклиса „Св. Параскева“. Богослужението води Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, придружаван от духовни лица от Великотърновската епархия и нашата духовна околия. В церемонията участваха и кметът на Община Гулянци – Лъчезар Яков, кметският наместник на Искър – Стефан Тодоров и инициаторът за построяването на параклиса – Димитър Димитров.

Прочети още

На 26 март Община Гулянци стартира дейностите по проект „Патронажна грижа + в община Гулянци“

В условията на пандемия от COVID-19 сред основните ангажименти на Община Гулянци е да осигури помощ и грижа на хората от уязвими групи. През изминалите месеци тези дейности се осъществяваха по проектите „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2, 3 и 4”, които сега проект „Патронажна грижа + в община Гулянци“ продължава и надгражда. Той стартира на 26 март и се финансира по договор BG05M9OP001–6.002-0056-С01, по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.002 „Патронажна грижа +” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Стойността на проекта е 148 767.40 лв.

Прочети още

Ръководството на Община Гулянци поздрави медицинските специалисти и служители по повод Деня на здравния работник

Днес кметът на община Гулянци - Лъчезар Яков и Общински съвет гр. Гулянци поздравиха ръководството и екипа на МБАЛ гр. Гулянци по повод Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник.

Прочети още

Конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” ежегодно организира конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Той се провежда със съдействието на общинските и областните власти по места, като мероприятие извън училищните дейности, свързано с обучението на учениците за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Етапите на класиране са три – на общинско, областно и национално ниво с международно участие.

Прочети още

На 12 април ще бъде положен основният камък на параклис „Св. Параскева“ с. Искър

Стъпка по стъпка хората от село Искър вървят към осъществяването на една своя отколешна мечта – да имат православен храм. Начело с инициатора Димитър Димитров, за когото ви разказахме, те са на път да материализират своето начинание.

На 12 април от 10 часа в центъра на селото ще се състои тържествен водосвет с полагане на основния камък и първа копка на параклиса „Св. Параскева“. За богослужението са поканени Великотърновският митрополит Григорий, духовни лица от Великотърновската епархия и отец Асен и отец Пламен от нашата духовна околия.

Прочети още

Центърът за обществена подкрепа гр. Гулянци беше отличен от Националния алианс за социална отговорност

В Деня на социалната работа – 16 март, Центърът за обществена подкрепа  гр. Гулянци беше награден от Национален алианс за социална отговорност за принос в популяризирането на социалната работа и повишаване престижа на социалния работник. Награждаването е ежегодно и се провежда в рамките на Националната среща на ръководителите и специалистите от социалните услуги в страната, организирана от Министерството на труда и социалната политика, Агенция социално подпомагане, Агенцията за качество на социалните услуги и Национален алианс за социална отговорност.

Прочети още

Сайта използва бисквитки