Община Гулянци

Новини

Новини

Кампания за набиране на доброволци

Уважаеми съграждани,

Община Гулянци набира доброволци, които при необходимост да окажат съдействие на Домашен социален патронаж и кметовете на кметства в дейностите по снабдяване със основни стоки от първа необходимост на самотно живеещите възрастни хора и хората с увреждания, които нямат близки.

Прочети още

Строги противоепидемични мерки на територията на община Гулянци

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19 и заповед на министъра на здравеопазването от 13.03.2020 г., кметът на община Гулянци въведе противоепидемични мерки.

Община Гулянци призовава гражданите да спазват разпоредбите на компетентните органи, за да не се допуска разпространение на заболяването.

Прочети още

Полезна информация за граждани във връзка с усложнената епидемична обстановка

Административни услуги:

Община Гулянци призовава гражданите, които имат нужда от административни и технически услуги да ползват интернет сайта на Общината www.gulyantsi.bg.

За услугите, които не могат да бъдат заявени онлайн Административния център за обслужване на граждани разкрива специализирани телефони:

Прочети още

Община Гулянци въведе мерки срещу COVID-19

От 6 март в община Гулянци са в сила противоепидемични мерки, на основание заповеди на здравния министър от 5 и 8 март 2020 г. и във връзка с констатираните случаи на болни от COVID-19 в област Плевен. Със заповед на кмета на общината до второ нареждане са прекратени учебните и извънкласните занятия във всички училища. Затворени са детските градини и яслите. В здравните заведения на територията на общината са прекратени детските и женските консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и свижданията в МБАЛ гр. Гулянци. Заповедта забранява още провеждането на масови мероприятия, включително спортни, културни, чествания, празници и други, касаещи събирането на много хора на едно място.

Прочети още

Обръщение на кмета на община Гулянци Лъчезар Яков

Уважаеми съграждани,

Заедно с Вас сме изправени пред сериозен проблем, заедно с цялата страна, с целия свят – COVID-19. Заболяването се разпространява бързо и лесно и обхваща все повече хора. Това, че се намираме в близост до град Плевен, където бяха регистрирани първите случаи, допълнително трябва да изостри вниманието ни и да ни провокира да сме ангажирани, отговорни и стриктни в изпълнението на мерките.

Нашият дом – община Гулянци е застрашен и като всяко едно семейство ние сме длъжни да направим всичко по силите си, за да го опазим.

Прочети още

Честит Национален празник, уважаеми дами и господа!

Уважаеми дами и господа, скъпи съграждани, за мен е чест да Ви поздравя с Националния празник на Република България!

Трети март отдавна е излязъл извън контекста на историческите събития и се е превърнал в ден – символ за нас. Символ на свободата и непреклонния български дух, на висшата обич към род и родина.

Прочети още