Община Гулянци

Новини

Гулянци отпразнува традиционните Панаирни дни

В дните от 31 май до 2 юни град Гулянци се превърна в сцена на таланта и творчеството с поредните Панаирни дни. Община Гулянци и НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци организираха низ от интересни събития, в които участваха училища, детски градини, читалища, клубове, местни и гост-изпълнители.

Прочети още

Нов училищен автобус ще вози децата от община Гулянци

Миналата седмица Община Гулянци получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус. Местното ръководство ежегодно подава предложения за обновяване на автопарка, тъй като някои от старите машини са на над 15 години.

Прочети още

Село Брест отбеляза две значими годишнини на образователното дело

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ОУ „Христо Ботев“ село Брест отбеляза тържествено две годишнини – 150 години – училище и 182 години образователно дело.  Събитието се превърна в празник за цялото село, защото по един или друг начин всеки дом в Брест, всяко сърце са свързани с училището.

Прочети още

Община Гулянци продължава обновяването на улична мрежа

Приключи изпълнението на обект "Рехабилитация на ул. „Свобода“, с. Милковица" от инвестиционната програма на Община Гулянци.

Прочети още

Община Гулянци и Община Долна Митрополия ще си поделят домакинството на 18 издание на античния фестивал „Орел на Дунава“

Днес на пресконференция в БТА – Плевен беше представена програмата за предстоящия 18-ти фестивал на античното наследство „Орел на Дунава: Улпия Ескус MMXXIV“, който ще се проведе в дните 14 – 16 юни. Домакини на грандиозното събитие тази година ще бъдат римския град Улпия Ескус в Гиген, община Гулянци и крепостта Ад Путеа в с. Рибен, община Долна Митрополия.

Прочети още

Сайта използва бисквитки