Община Гулянци

Новини

Община Гулянци и Кметство Гиген участват в подготовката и провеждането на голямо събитие на Улпия Ескус

На 23 септември в римското селище Улпия Ескус край Гиген ще се проведе античният фестивал „УЛПИЯ ЕСКУС MMXXIII“, който е част от проектните дейности, осъществявани от Асоциация Terra Dacica, клон Букурещ и НПО Съвет по туризъм – Свищов по Програма Еразъм+ – Партньорства в малък мащаб „Европейско единство и наследство на селско ниво чрез историческа възстановка“

Прочети още

100 години - читалище в Гулянци

На 2 септември се състоя честването на сто годишнината на НЧ „П. Р. Славейков 1923“ гр. Гулянци. Празникът започна с откриване на признателна плоча на входа на читалището, с благодарност към предците, изградили читалището. Важен момент в историята е, че навремето, за да бъде построена сградата с данък са обложени всички семейства в Гулянци, а доброволен труд в градежа са вложили десетки местни хора. Така че, към днешна дата можем да кажем, че с НЧ „П. Р. Славейков“ е свързан всеки дом и всяко сърце в града. Може би затова, а може би заради годините усърдна творческа работа и любов, вложени от колективите, читалището е било и продължава да бъде душата на Гулянци.

Прочети още

Първият учебен ден в община Гулянци

На 15 септември училищата и детските градини в община Гулянци отвориха врати за 960 деца и ученици. Навсякъде новата учебна година започна с много настроение, пъстри тържества, сред балони и цветя.

Прочети още

Да изчистим България заедно!

Община Гулянци подкрепя кампанията на „БТВ Медия Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно“, която през 2023 година ще се проведе на 16-ти септември (събота)–Световния ден на почистването.

Прочети още

49 години Гулянци е град

На 4 септември тържествено беше отбелязана 49 годишнина на град Гулянци. Честването започна с тържествена сесия на Общинския съвет, в рамките на която кметът Лъчезар Яков връчи плакети на бившите кметове на Гулянци и на Общинския съвет. На площада се проведе церемония по издигане на знамето на града и отдаване на почит на гулянските герои.

Прочети още

Да споделим радостта от празника!

Община Гулянци и НЧ "П. Р. Славейков 1923" гр. Гулянци Ви канят на честванията по повод 49 години от обявяването на Гулянци за град!

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА:

Прочети още

Сайта използва бисквитки