Община Гулянци

По-строги противоепидемични мерки на територията на област Плевен

За последните 14 дни РЗИ – Плевен отчита повишена заболеваемост от COVID-19 на територията на областта на и над 60 на 100 000 население. В тази връзка и по предложение на министъра на здравеопазването директорът на Регионална здравна инспекция - Плевен д-р Атанас Гарев издаде заповед за въвеждане на по-строги противоепидемични мерки в областта, считано от 22 октомври до 8 ноември.

Съгласно заповедта собствениците и управителите на обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите не трябва да допускат повече от 1 човек със защитна маска на лицето на 2,5 кв. м площ с цел избягване струпването на хора.

Броят на лицата посещаващи нощни заведения за развлечение също е ограничен до не повече от един човек на 2,5 кв. м. В заведенията за хранене следва да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.

Задължително е носенето на маска на всички закрити обществени места и на открито, когато не може да се спазва дистанция над 1,5 м между хората.

Заповедта ограничава броя на лицата, участващи в организирани събирания до 30 (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и т.н.). Спортни и културни мероприятия могат да се провеждат в присъствието на публика до 30% от капацитета и при минимум разстояние 1,5 м между присъстващите.

С действащите към момента противоепидемични мерки можете да се запознаете от заповедите в линковете:

Заповед на министъра на здравеопазването >>>

Заповед на министъра на здравеопазването >>>

Заповед на директора на РЗИ – Плевен >>>

Заповед на кмета на община Гулянци >>>

Сайта използва бисквитки