Община Гулянци

Библиотеката в Гулянци закупи нови книги по проект

Библиотеката при НЧ „П.Р.Славейков 1923” гр. Гулянци и през тази година спечели проект по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”.

Чрез програмата Министерството на културата подпомага финансово проекти на обществените библиотеки в страната при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници.

13. библиотека 600x330

Малинка Таирова – гл. библиотекар, съобщи, че по проекта са закупени учебно-помощна литература за учениците и художествена литература за всички категории читатели на стойност 979 лв., от които 10 %  - средства на читалището и 90% - от министерство на културата. Сред книгите, които са 153 на брой, преобладават тези на български автори. Малинка Таирова сподели, че предварително е направено проучване сред читателите за предпочитанията им и заглавията са съобразени с техните интереси.

20160920 135410

Библиотеката в Гулянци е най-голямата на територията на общината. Фондът ѝ съдържа над 18 000 тома, а ръководството на читалището и библиотекарят използват всяка възможност да го допълват и подновяват ежегодно със собствени средства или по проекти. Читателите са средно 250 годишно, като по-голямата част от тях са на възраст до 14 години. Малинка Таирова редовно организира срещи и мероприятия с учениците. В своята работа тя разчита на увлекателни презентации и образователни филми, на непринудени разговори, колективно четене и дискусии, които имат за цел да запалят любовта у децата към книгите, да ги запознаят с важни и вдъхновяващи личности, да ги срещнат с културата и изкуството.

Сайта използва бисквитки