Община Гулянци

150 лица от община Гулянци са поставени под карантина от началото на март до сега

Общо 150 са лицата от община Гулянци поставени под карантина във връзка с епидемичната обстановка от началото на март досега. Най-голяма част от тях са хора пристигнали от чужбина. Сред карантинираните лица има също международни шофьори и служители от цеха на фирма „Мизия 99” гр. Плевен, в който беше констатирани случай на заболяването.

Общо пет души от общината са с положителни проби за COVID-19. Всички са в добро състояние, в домовете си, под карантина.

За нарушаване на противоепидемичните мерки до момента от длъжностните лица при Община Гулянци са съставени 15 акта, предимно за събиране на групи и за неносене на маска на обществени места.

Община Гулянци разчита на съвестното и отговорно отношение на гражданите, за да успее да се справи с усложнената епидемична обстановка. Местната власт прилага националните и местни мерки по отношение на COVID-19, осъществява контрол по изпълнението им и не на последно място оказва помощ и съдействие на хората, които имат нужда. За да има ефект от цялата организация, енергия и ресурс е нужно и разбиране и съпричастност от страна на гражданите. Община Гулянци благодари на всички, които в дните от 13 март насам спазват мерките, съдействат на властите и не нарушават правилата. Те доказаха, че са активна част от общество и дават своя принос в овладяване на ситуацията.

Гражданите могат да подават сигнали, ако станат свидетели или имат информация за нарушения на противоепидемичните мерки на тел: 112 или 06561 2196. Анонимността е гарантирана. За въпроси и съдействие могат да се обръщат към кметовете по места или на телефоните, посочени в сайта на общината, в категорията COVID-19.

Сайта използва бисквитки