Община Гулянци

Курбан за здраве в село Дъбован

Вече десет години кметство Дъбован организира курбан на 17 септември. В Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София много хора се стекоха в центъра на селото, за да измолят здраве и благополучие за себе си, близките си и родния си край.

Водосвет и освещаване на курбана отслужи местният свещеник отец Марин. Кметът на селото Таня Жорова поздрави хората с думите: „Вече няколко години ние правим курбан, за да се помолим злощастните събития и несгоди да стоят далеч от нас и селото ни, да имаме сполука и успех във всичките си стремежи и начинания. С времето превърнахме този ден в празник. Искам да благодаря на всички дарители, както и на вас, че сте тук. Нека заедно вървим напред с вяра, надежда и любов в сърцата.”

Гост на Дъбован в празничния ден беше кметът на общината Лъчезар Яков. Той също поздрави хората на площада: „Отдавна не се чувствам гост в нито едно селище от община Гулянци. Познавам всеки от вас, познавам проблемите и радостите - тук съм у дома си.“ – заяви той и пожела: „Бъдете здрави и нека имаме повече хубави поводи за празник занапред!“

След официалната част хората се веселиха с изпълненията на вокалната група при читалището и пенсионерския клуб и извиха кръшни хора с оркестър „Славяново“.  Всяка къща в Дъбован получи от осветения курбан, приготвен от Социалния патронаж при Община Гулянци.

20220917 120509

20220917 115631

20220917 123322

Сайта използва бисквитки