Община Гулянци

"Дари кутия радост!" – кампания на МКБППМН гр. Гулянци

В началото на декември Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци стартира дарителска акция, в която деца и възрастни радват деца с коледен подарък.

За инициативата разказва Александър Мичев – секретар на МКБППМН: „Знаем, че и в нашата община има деца, които никога не са получавали коледен подарък. Затова кампанията е насочена към децата от семейства в неравностойно положение. Няма строго определени правила, а само две цели:

1. Да зарадваме децата в неравностойно положение.

2. Другите деца (а и възрастните) да изпитат удовлетворението, че някъде едно дете се радва по тяхна "вина".

Условията за включване в инициативата са простички - в кутия можете да поставите неща, които биха зарадвали дете. Не е нужно да са скъпи неща. Някои идеи:

- продукти за лична хигиена: сапун, паста и четки за зъби, шампоан и др. (може да е стряскащо, но не всички деца разполагат с изброените неща);

- лакомства: шоколад, вафла, желирани бонбони и др. (само пакетирани, с дълъг срок на годност)

- детска книга

- ново детско бельо - всякакви размери (за деца под 12 г.);

- пъзел, настолна игра.. - нови или запазени, без видими следи от употреба;

- комплект за рисуване;

- анонимно коледно пожелание;

- всичко, което мислите, че е подходящо и би зарадвало дете;

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НА КУТИЯТА ДА НАПИШЕТЕ ВЪЗРАСТТА И ПОЛА, ЗА КОИТО СА ПОДХОДЯЩИ ДАРЕНИЯТА!

Ако настоявате да опаковате празнично (не е задължително) изненадата си, трябва да опишете какво съдържа, освен възрастта, за която са предназначени подаръците в нея, и дали е за момче или момиче. Няма нужда нещата в кутията да са скъпи или много на брой. Тук съществения момент е даряването от дете за дете и радостта, която носи този жест и за двете страни.“

Подаръците за акцията „Дари кутия радост!“ се приемат в Община Гулянци - за Александър Мичев, в СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци при д-р Илона Петкова, в ЦОП гр. Гулянци.

Подаръците ще бъдат разнесени от МКБППМН и образователните медиатори, а децата, които ще ги получат, ще бъдат определени след консултация на представители на МК, "Закрила на детето", ЦОП и здравните и образователните медиатори.

Първите дарени кутии вече са в Общината и скоро ще отпътуват към своите получатели.

20211209 162609

 

Сайта използва бисквитки