Община Гулянци

Традиционният за Дъбован курбан се проведе по нетрадиционен начин

На 17 септември кметство Дъбован организира традиционният курбан. Поради извънредната епидемична обстановка празникът се проведе по необичаен начин, но дружната молитва и осветеното ястие достигнаха до всеки дом и всяко сърце.

За да се избегне струпването на хора на площада, отец Марин отслужи водосвет и освети храната в сградата на кметството, след което пакетите с курбана, придружени от сърдечно послание от Кметство Дъбован бяха доставени до всеки дом.

Кметът на селото Таня Кръстева пожела на всички здраве и благополучие, късмет и вяра във всяко добро начинание, надежда и любов във всеки ден от житейския път и Бог да бди над село Дъбован. Тя изказа сърдечна благодарност към дарителите, които правят възможно провеждането на курбана вече 9 години, както и към Община Гулянци и Социалния патронаж, които оказват пълно съдействие за подготовката и приготвянето на ястията. „Безкрайно се радвам, че успяхме да проведем празника и тази година, въпреки необичайната и трудна обстановка, в която се намираме.” – сподели Таня Кръстева – „Това не би могло да се случи без дарителите, без Общината и Социалния патронаж и не на последно място без ентусиазма, усърдието и енергията, с които се включиха в подготовката и реализацията Галя Боянова, Офелия Динова, Стефка Маршакова, Нонка Попова, Ванюша Дашева и Зорница Баросова.”

Общата надежда е следващата година всичко да е наред и курбана в село Дъбован да се проведе по обичайния начин – с обща трапеза на площада, с музика, хора и много настроение.

Сайта използва бисквитки