Logo

Възможност за издаване на електронен подпис на място в град Гулянци

С цел улеснение на гражданите и повишаване качеството на електронните услуги, Община Гулянци и „Информационно обслужване“ АД дават възможност за издаване/подновяване на електронен подпис на физически и юридически лица, на място в град Гулянци. В Административния център за обслужване на граждани на ул. „Васил Левски“ №32, както и на имейла на община Гулянци Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. се приемат предварителни заявки, в които лицето посочва имена и телефон за обратна връзка. При набиране на 10 желаещи в Административния център ще бъде разкрит изнесен офис на StampIT  за издаване/подновяване на електронен подпис, като гражданите ще бъдат уведомени за точната дата. Заявилите желание ще могат да подадат и да подпишат необходимите документи в рамките на един ден.

За физически лица цена за пълен комплект (УКЕП за три години, смарткарта, карточетец) е 33,00 лв.

Цена за издаване за три години (УКЕП): 12,00 лв. с ДДС

Повече информация относно електронния подпис – възможности и цени, можете да намерите на https://www.stampit.org/bg/

Какво е електронен подпис и за какво служи?

Електронният подпис е средство, чрез което се подписват документи в електронна форма. С подписването на електронния документ подписващият се идентифицира и съдържащата се в документа информация се защитава от последващи промени.

Електронен подпис може да бъде издаден както на физически, така и на юридически лица. Съществуват и електронни подписи, които изпълняват специални функции – защита на електронни пощи, криптиране/декриптиране на информация и др.

 Квалифициран електронен подпис има значението на саморъчен подпис в отношенията с други лица. Създава се чрез специално устройство и е свързан с определен материален носител (напр. смарт-карта и специално четящо устройство за нея), което предотвратява възможността лице, различно от притежателя му, да се подписва с него.

Къде намира приложение електронният подпис?

КЕП позволява използването на редица електронни услуги, предоставяни от държавните администрации – НАП, НОИ, министерства, общини и др., като например регистрация на дружество, вписване на обстоятелства относно вече учредено дружество, издаване на удостоверения, издаване на свидетелство за съдимост, плащане на данъци, такси, сметки и др.

Електронен подпис може да се използва и в отношенията с други лица и организации (напр. за сключване на договор в електронна форма, за издаване на електронна фактура и др.).

Copyright 2020 Municipality of Gulyantsi. Designed by itdesign adv.

Сайта използва бисквитки