Община Гулянци

Новини

Новини

Ден на безопасността на движение по пътищата - 29 юни

29-ти юни е Ден на безопасността на движението по пътищата, обявен от правителството със специално решение през 2019 година.

Тази година акцентът е безопасното поведение на пътя – поставяне на предпазен колан, безопасно предвижване на пешеходци, недопускане на разсейване от мобилни устройства по време на движение, спазване на ограниченията на скоростта.

ДА „Безопасност на движението по пътищата” и Община Гулянци апелират: СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА! ДА ПАЗИМ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ!

Къпането и плуването във всички водни площи е строго забранено

С повишаването на температурите крайбрежията на реките Дунав, Искър и Вит, както и затворените водоеми стават все по-привлекателни за разходка, риболов и отмора. За съжаление прохладните води блазнят хората да се потопят в тях, а това крие много опасности.

Община Гулянци напомня на гражданите, че къпането и плуването във водоемите на територията на общината е абсолютно забранено със заповед на кмета № РД-09-70/04.05.2020 г., съгласно Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Прочети още

Училището в Гулянци изпрати випуск 2020

На 16 юни СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци изпрати випуск 2020 година. Поради извънредната епидемична обстановка, тържеството се проведе на открито, в тесен кръг – абитуриенти, учители, родители и гости, но това не лиши момента от празничност и емоции.

Прочети още

Инициатива по повод Деня на Дунав - 29 юни

Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН отправят предизвикателство към децата по повод Деня на река Дунав – 29 юни.

Изразете в разказ, стих или рисунка своето виждане по темата „Моето приключение край Дунав”.

Прочети още

Вдъхновяващо добро

На 11 юни Бояна и Милан Иванови от София посетиха Гулянци и зарадваха с хранителни продукти от първа необходимост 15 семейства в нужда. Това е една от многобройните дарителски акции, които младото семейство организира в цялата страна.

Прочети още

Сайта използва бисквитки