Община Гулянци

Тържествено честване на Националния празник

Националния празник Трети март бе отбелязан във всички населени места на община Гулянци. Организатори на честванията бяха кметствата, местните читалища и пенсионерски клубове.

   

В град Гулянци празника започна в църковния храм „Св. Георги Победоносец” с панихида в памет на загиналите за свободата на България, отслужена от енорийския свещеник отец Пламен Линков. Малки и големи се стекоха в църквата, за да запалят свещица и да преклонят глава пред подвига и саможертвата на героите. Сред официалните лица, присъстващи на честването бяха кмета на общината Лъчезар Яков, председателя на Общинския съвет Огнян Янчев, зам.кмета Паскал Пиличев, секретаря на общината Мариана Трифонова, служители на администрацията.

След тържествената църковна служба кмета на общината издигна националния флаг под звуците на химна и поздрави жителите на града с пожеланието да са живи и здрави и преди всичко българи – горди и единни. На паметника в центъра на града бяха поднесени венци от името на местното ръководство. Честването на националния празник завърши с концерт на читалище „П.Р.Славейков 23”, в който взеха участие женската вокална група при Пенсионерски клуб „Възраждане”, група за художествено слово при СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци с ръководител Емилия Кръстева, групата за модерни танци, танцовия състав, певческите формации и индивидуални изпълнители при читалището.

  

   

В село Милковица Трети март също бе отбелязан подобаващо. Празника събра в центъра на селото стотици хора. С тържествено шествие участниците в честването поднесоха венци и цветя на паметника на площада. Програмата започна с церемония по издигане на националния флаг и слово на кмета Иван Александров. В последвалия концерт участваха деца от ОУ „Хр. Ботев” с. Милковица, самодейци при читалището и певческата група към местния пенсионерски клуб.

  

Сайта използва бисквитки