Община Гулянци

Новини

Новини

Великденски празници в условията на пандемия

Енорийският свещеник отец Пламен Линков, призовава енориашите да спазват противоепидемичните мерки по време на предстоящите християнски празници. Българската православна църква подкрепя напълно усилията на държавните институции, насочени към запазване здравето и живота на българския народ и в съответствие с изискванията на отговорните институции, призовава вярващите християни да останат по домовете си.

Прочети още

Противоепидемични мерки на територията на община Гулянци

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и извънредното положение, обявено в страната с Решение на Народното събрание на 13.03.2020 г. и на основание заповеди на министъра на здравеопазването и заповеди на кмета Лъчезар Яков, на територията на община Гулянци са в сила следните противоепидемични мерки:

Прочети още

Общинският съвет закупи 1000 маски

Общински съвет гр. Гулянци активно участва в дейностите на Община Гулянци по снабдяване с предпазни средства на звената и служителите, които работят с граждани. Миналата седмица общинските съветници закупиха 1000 бр. маски със средства от годишния си бюджет. Маските са разпределени по кметства, детски градини, училища и др. за раздаване по необходимост.

Прочети още

Кампания за набиране на доброволци

Уважаеми съграждани,

Община Гулянци набира доброволци, които при необходимост да окажат съдействие на Домашен социален патронаж и кметовете на кметства в дейностите по снабдяване със основни стоки от първа необходимост на самотно живеещите възрастни хора и хората с увреждания, които нямат близки.

Прочети още

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ НА ОБЩИНА ГУЛЯНЦИ

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков инициира дарителска акция за подпомагане на Общинския оперативен щаб в борбата с COVID-19 и осъществяването на противоепидемичните мерки и осигуряване безопасността и здравето на гражданите.

Той стана първият дарител и закупи с лични средства 1000 броя маски и 500 чифта ръкавици. Дарителската воля на кмета е те да бъдат разпределени по кметствата и раздадена според нуждите на хора от рисковите групи, както и на звената и служителите, които всекидневно работят с граждани и е от изключителна важност да пазят както собственото си здраве, така и здравето на другите.

По повод стартирането на дарителската акция, кметът на общината Лъчезар Яков се обърна към гражданите:

Прочети още

Полезна информация за граждани във връзка с усложнената епидемична обстановка

Административни услуги:

Община Гулянци призовава гражданите, които имат нужда от административни и технически услуги да ползват интернет сайта на Общината www.gulyantsi.bg.

За услугите, които не могат да бъдат заявени онлайн Административния център за обслужване на граждани разкрива специализирани телефони:

Прочети още