Община Гулянци

Община Гулянци изпълнява пореден проект за подобряване на материалната база на социалния патронаж

Стартираха дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци“, който се осъществява по Целева програма  „ПОДОБРЯВАНЕ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА И АВТОПАРКА ЗА РАЗНОС НА ХРАНА НА ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ“. Размерът на финансирането е 49 098 лева, 90% - осигурени от Фонд "Социална закрила" към МТСП и 10% от общинския бюджет.

Целта на проекта е подобряване качеството на живот на възрастните хора и хора с увреждания от всички населени места на Община Гулянци чрез подобряване материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци за предоставяне на качествени услуги в съответствие с хигиенните изисквания за приготвянето на здравословна храна.

Община Гулянци разширява съществуващата база на патронажа и извършва необходимите ремонтни дейности. По проекта ще бъде закупено и монтирано ново кухненско оборудване и обзавеждане – конвектомат, хладилници, термо-парен казан, бойлер, работни маси и др. Към момента екипът на патронажа осигурява храна на близо 400 абонати срещу минимална месечна такса и на 200 лица в нужда – безплатно по проект „Топъл обяд“.

Сайта използва бисквитки