Община Гулянци

Пъстър Великден 2024

Най-пъстрият общински празник събра днес на площада в град Гулянци всички детски градини и училища. Те се представиха с уникални декорации и украси, отрупани щандове със сувенири и кулинарни изкушения, с богата литературно-музикална програма.

Празникът Пъстър Великден се провежда по инициатива и под патронажа на кмета на общината Лъчезар Яков и обединява енергията и въображението на Община Гулянци, МКБППМН, ЦОП гр. Гулянци, Проект в подкрепа на децата, читалището, детските градини, училищата. Създаден преди четири години, с времето празникът се утвърди като обичано и очаквано от всички събитие. При откриването градоначалникът се обърна към най-малките с пожеланието да са здрави, да творят и растат безгрижно и благодари на всички за красотата, която създават и за ползотворната работа на институциите.

Представянето в категорията Великденска украса имаше конкурсен характер и комисия оцени и класира училищата и детските градини.

Пръв при детските градини стана екипът на ДГ „Първи юни“ с. Гиген. Второто място си поделиха ДГ „Щастливо детство“ с. Брест и ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци, на трето място се класираха ДГ „Здравец“ с. Шияково и ДГ „Детска радост“ с. Милковица.

В категорията училища на първо място се класира ОУ „Хр. Ботев“ с. Милковица, на второ – ОУ „Хр. Ботев“ с. Брест и на трето – двете гимназии – СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци и СУ „Асен Златаров“ с. Гиген.

Всички получиха награди, а децата участници в празника – лакомства.

Хубав спомен от Пъстър Великден 2024 година останаха не само споделените емоции от празника, но и голямото яйце – емблема, което децата дружно шариха със своите ръчички.

20240426 120549

IMG a8f056420413eb9d2bf1137da88faa6e V

IMG db19f0c18a3833ddb7e79830211d2148 V

Сайта използва бисквитки