Община Гулянци

Първият учебен ден в община Гулянци

На 15 септември училищата и детските градини в община Гулянци отвориха врати за 960 деца и ученици. Навсякъде новата учебна година започна с много настроение, пъстри тържества, сред балони и цветя.
Кметът на общината Лъчезар Яков поздрави всички образователни институции с думите: „Заредени с оптимизъм и обич, вярваме, че сме на прага на една успешна учебна година. Всички ние – ангажираните с образованието, ще вложим сили и енергия тя да бъде такава в името на най-ценното богатство на община Гулянци – децата. От сърце пожелавам на всички щастливи училищни дни!“ Той поднесе цветя и поздравителни адреси, а на първокласниците по традиция връчи и личен подарък – книжка с български приказки.
В четирите училища на общината тази година се обучават 715 ученици от 1 до 12 клас. Първокласниците са 65. Детските градини са пет. В тях се отглеждат и възпитават 245 деца. На територията на общината има и една самостоятелна ясла, в село Милковица. Навсякъде през летните месеци бяха извършени необходими ремонти и освежаване. Учебния процес е материално и кадрово обезпечен. Осигурени са материали за отоплителния сезон.

Сайта използва бисквитки