Община Гулянци

49 години Гулянци е град

На 4 септември тържествено беше отбелязана 49 годишнина на град Гулянци. Честването започна с тържествена сесия на Общинския съвет, в рамките на която кметът Лъчезар Яков връчи плакети на бившите кметове на Гулянци и на Общинския съвет. На площада се проведе церемония по издигане на знамето на града и отдаване на почит на гулянските герои.

Тази година по инициатива на група граждани и със съдействието на Община Гулянци бяха добавени паметни плочи на основния паметник на загиналите във войните за национално обединение и добавен още един модул с имената на загиналите във втората световна война. Така имената на всички 86 войни от Гулянци, дали живота си по бойните полета са събрани на едно място и потомците прекланят глави с чувство за изпълнен синовен дълг. По време на церемонията кметът на общината награди с плакет за граждански принос инициативния комитет с председател Тинка Маринова. Общинското ръководство и гражданите поднесоха венци, отец Пламен Линков отслужи заупокойна молитва и освети плочите.

Честването на  празника на града продължи с концерт на НЧ „П. Р. Славейков 1923“ гр. Гулянци и ПК „Възраждане“. Като на рожден ден, програмата завърши с разрязването на празнична торта за всички на площада.

Вечерта в центъра на града ЦОП гр. Гулянци събра малки и големи в инициативата „Играем и творим заедно“ – игрите на поколенията. Майки и дъщери скачаха на ластик, баби и внуци редиха оригинални тематични пъзели, разказваха си истории, рисуваха и танцуваха. После заедно хапнаха сладолед. Приятната емоция преля в традиционния за празника концерт „Звездите на Гулянци под звездите“, който събра на сцената местните таланти. След тях, вечерта взриви Гласът на България 2021 – Петя Панева със съпровод на клавир - маестро Митко Денев. Подобаващ финал на честването сложи празнична заря под звуците на химна на Гулянци „Мой роден град“.

В рамките на празничните събития екипът на СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци проведе базар в подкрепа на каузата „Обичам моето училище“ – за обновяване интериора на класните стаи и кабинети.

Сайта използва бисквитки