Община Гулянци

Училищата в община Гулянци отбелязаха Европейския ден на спорта

На 25 септември  в десетки страни се проведе Европейският ден на спорта в училище – една от най-масовите инициативи, чрез която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Сдружение БГ Бъди активен е координатор на програмата за България. 

Училищата на територията на общината също се включиха в своеобразния празник на спорта. Ръководствата и колективите организираха игри, съревнования и забавни физически занимания за всички ученици, като съобразиха провеждането им с противоепидемичните мерки. Децата бяха разделени по класове и ангажирани в тенис на маса, баскетбол, футбол, игри с въже, обръч, топка, състезания за бързина и сръчност, рисунка на асфалт.

Целта на мащабната инициатива е да повиши физическата активност у децата и да ги зареди с повече сили, защото именно тя може да допринесе за цялостното им благополучие и здраве в дългосрочен план. Тази година специалните теми са за допълнителни спортни игри в училищата посветени на опазването на околната среда и спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата.

 

Сайта използва бисквитки