bg en
Новини > Тази година най-активни в кампанията „Да изчистим България” бяха децата

Тази година най-активни в кампанията „Да изчистим България” бяха децата

2016-06-04

И през тази община Гулянци се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 4 юни. Местата, които бяха почистени с доброволния труд на администрация, фирми и граждани са много и ефектът от кампанията в съботния ден бе видим.

Общинската и кметските администрации организираха акции в залесени терени и паркове, в античния град Улпия Ескус, с. Гиген, пасища, поляни и горички в покрайнините на населените места. Училища и детски градини на територията на общината също излязоха в съботния ден, за да придадат по-красив и приветлив вид на сградите и пространствата около тях.

Деветокласниците от СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, с класен ръководител Емилия Кръстева почистиха двора на училището, окопаха дръвчетата и алеите. Децата от улиците „Мизия” и „Витоша” в Гулянци почистиха около домовете си по инициатива на Лилия Йорданова. Малчугани чистиха и мястото, където играят на бул. „Хр. Ботев”.

Не случайно мотото, под което община Гулянци се включва в кампанията през последните години е „Да бъдем отговорни всеки ден – 365 дни в годината.” Тази инициатива е един добър повод да си дадем сметка каква отговорност носим за състоянието на околната среда и да убедим себе си, че с дружни усилия можем да постигнем желания по-красив, по-зелен и уютен свят.