bg en
Новини > "Женско царство" препълни салона на читалището

"Женско царство" препълни салона на читалището

2016-04-08

На 8 април самодейния театрален колектив при НЧ „П. Р. Славейков 1923” представи постановката „Женско царство” по едноименното произведение на Ст. Л. Костов. Интересът към комедията беше огромен и желаещите да се насладят на театралното изкуство изпълниха салона. Режисьор на постановката беше Венелин Геров, а сценограф Анета Атанасова. В колоритните образи на Костов се превъплътиха както добре познатите комици на Гулянци, така и съвсем нови лица, които за първи път се качват на сцена и с появата си взривиха публиката.

В поредица от забавни моменти комедията представя какво може да се случи, ако жените вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете? Женско царство, в което нежният пол управлява, а мъжете поемат грижата за домакинството и децата. Обратът настъпва, когато кметицата  се влюбва в младия Стоян, който е отдал сърцето си на Райна. Влюбената двойка решава да избяга, а побеснялата кметица осъжда на смърт мъжа си и бащата на Стоян, обвинявайки ги в заговор. Св. Никола, който е забъркал кашата в крайна сметка оправя нещата. Всичко си идва на мястото, но остава въпроса: Какво прави властта и осъзнатата сила с хората и от единия и от другия пол?

След падането на завесата публиката аплодира на крака театралния колектив. Самодейците получиха цветя и парична награда от кмета на общината Лъчезар Яков, от Общински съвет град Гулянци, от НЧ „Н. Вапцаров” с Брест.