bg en
Новини > Клетва на новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства

Клетва на новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства

2015-11-10

На 10 ноември на тържествена церемония положиха клетва новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Гулянци. Клетвата води заместник-областния управител Бойко Балтаков. Церемонията започна с химна на Република България и химна на Гулянци. След като се заклеха да работят, ръководени от интересите на жителите на общината и за тяхното благоденствие, избраниците подписаха клетвени листове и официално встъпиха в длъжност. В първото си публично обръщение за новият мандат кмета на общината Лъчезар Яков благодари за гласуваното му доверие и увери, че и през следващите четири години ще работи за просперитета на община Гулянци. Той честити на общинските съветници и кметовете и заяви, че всички заедно от тук нататък трябва да работят в екип.

Новият Общински съвет проведе първото си заседание, водено от най-възрастния съветник Мария Димитрова.  За председател на местния парламент с девет гласа бе избран Огнян Янчев.

Общо 17 общински съветника, от четири политически сили  положиха клетва днес – шест от БСП, по четирима от ГЕРБ и МК „Възраждане на община Гулянци” и трима от БДЦ.

Кмет на община Гулянци за трети мандат е Лъчезар Яков.

В пет кметства избора приключи още на първи тур с победа на досегашните кметове: Иван Александров в Милковица, Стефан Тодоров в Искър, Красимир Първанов в Гиген, Росен Бешев – Загражден, Любомир Божинов – Брест.

На балотажа за четвърти път доверие на досегашния си кмет Таня Кръстева гласуваха жителите на Дъбован. Също на балотаж бе избран Красимир Янчев в Долни Вит за пети мандат.

Новите кметове на кметства са Тошко Гаврилов в Сомовит, Петър Парашкевов в Шияково, Бялка Белчева-Георгиева в Ленково и Цецо Пачев в Крета.


Състав на Общински съвет гр. Гулянци:

АНДРИЯН ЮЛИЕВ БУРТЕВ, ВИТЛИЕМ НИКОЛОВ ДАВИДОВ, ВЛАДИСЛАВ ЗАХАРИЕВ ИВАНОВ, ГЕОРГИ КРЪСТЕВ АНГЕЛОВ, ЕМИЛ ОГНЯНОВ КАТАНСКИ, ИВАЙЛО БЛАГОСЛАВОВ ИРЛИЧАНОВ, ЛЪЧЕЗАР КАМЕНОВ КРУМОВ, ЛЮБОМИР МАКСИМОВ ПАСКОВ, МАРГАРИТКА ЦВЕТАНОВА КИРОВА, МАРИЯ ТОДОРОВА ДИМИТРОВА, МИМИ ДАНЧЕВА КАРАДЖОВА-БЕЛЕЛИЕВА, МИТКО НИКОЛОВ МОНЕВ, МОМЧИЛ ГЕОРГИЕВ СПАСОВ, ОГНЯН БОЖИНОВ ЯНЧЕВ, ПЛАМЕН РАДКОВ ЯНЕВ, СВЕТОСЛАВ БОЖИДАРОВ ПЕНЕВ, ЦЕЦО ПЪРВАНОВ ЛУКАНОВ.