bg en
Новини > Обществена трапезария

Обществена трапезария

2015-09-21

За шести пореден сезон община Гулянци ще реализира проект „Обществена трапезария”. По този проект от 2009 година насам през най-трудните месеци на годината, от октомври до април, хора в неравностойно положение получават безплатно обяд. Миналата седмица община Гулянци подписа договор с Фонд „Социална закрила” за новия сезон. По проекта безплатен обяд, включващ  супа, основно ястие и хляб, ще получават 130 лица от населени места на общината. Транспортните разходи и организацията по разнасянето на храната се поема от общината, Социалния патронаж и кметствата, като труда на екипа не се заплаща допълнително. При реализирането на този проект общината се ръководи от стремежа да обхване всички населени места и за това всяка година го реализира на различно място.

През тази година от май до септември общината реализира и проект „Топъл обяд”, с което осигури целогодишно подпомагане за хората в крайна нужда.

Храната по двата проекта се приготвя и транспортира от Социалния патронаж, заедно с храната за четиристотинте редовни абонати на услугата.