bg en
Новини > Честит празник, Гулянци!

Честит празник, Гулянци!

2015-09-04

На 4 септември град Гулянци отбеляза своя 41-ви рожден ден. Тържественото честване на годишнината започна с церемония по издигане на знамето под звуците на химна на града,  в изпълнение на Анастасия и Полина. По традиция знамето издигна Веска Радулова, която е била кмет в далечната 1974 година, когато с Указ на Държавния съвет се ражда новия град. Тържеството продължи с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от свещеноиконом отец Пламен Линков. След службата той призова хората да бъдат единни по примера на предците си и да пазят родното си място. Кмета на общината – Лъчезар Яков поздрави жителите и гостите на града и благодари на всички онези хора, които през годините са градили днешния облик на Гулянци. „Наш ангажимент днес е да запазим направеното от тях и да продължим да надграждаме.” – заяви той и увери, че общинското ръководство и администрация работят именно в тази посока с реализирането на редица проекти. Последва празничен концерт с участието на самодейци при читалище „П. Р. Славейков”, КПК „Възраждане” и Клуб на хората с увреждания гр. Гулянци. Кулминация на честването през деня бе голямата празнична торта, от която имаха възможност да си хапнат и малки, и големи.

По късно Общинския съвет проведе тържествена сесия по повод празника, която също е неразделна част от програмата на честването през последните години. На заседанието председателя – Огнян Янчев акцентира върху важните моменти от историята и настоящето на града и общината.       

 

Вечерта за настроението на жители и гости на града свири оркестър „Ловеч” и пя поп-фолк певицата Емилия. Зрелищна заря на фона на химна на града „Мой роден град”, сложи подобаващ край на тазгодишното честване.