bg en
Новини > Тържествен ден в СОУ "Христо Смирненски" град Гулянци

Тържествен ден в СОУ "Христо Смирненски" град Гулянци

2015-03-01

На 27 февруари СОУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци отбеляза тържествено две годишнини - 142 години от обесването на Васил Левски и 137 години от освобождението на България. Честването се проведе в новата многофункционална зала на училището, която бе открита официално в рамките на събитието. Гости на учениците и учителите в този ден бяха зам.-кмета на община Гулянци – Владимир Дюлгеров, директор на дирекция „Специализирана администрация” – Михаил Таиров, експерт „Образование, здравеопазване и социални дейности” – Галя Доцева, началника на РСПБЗН – Ценко Цачев, директора на гимназията – Митко Нитов, зам.-директора Евгени Лилов, училищния лекар – Д-р Илона Петкова и др.

В приветственото си слово Митко Нитов подчерта значението на двете бележити дати за нашата история и призова децата да бъдат горди и достойни последователи на предците си, пазители и носители на българщината. Той откри новата многофункционална зала с благодарност към всички, дали приноса си в нейното изграждане. Сега училището има специално място, което може да служи за прожекции, провеждането на събития и празници, репетиции и др. Залата е ремонтирана, поставен е нов паркет, оборудвана е със система за мултимедия.

Първото честване в новата зала започна с химна на Република България и химна на Европейския съюз в изпълнение на училищния хор с ръководител Евгени Лилов. Последва литератулно-музикална програма посветена на годишнината от обесването на Васил Левски и на Националният празник 3-ти март. С песни и стихове децата отдадоха своята почит на героите, дали живота си за свободата.  В рамките на честването се проведе викторина, в която учениците демонстрираха придобитите знания по българска история. Всички, които отговориха правилно на въпросите получиха награди. В края на честването за младите ентусиасти – участници и публика имаше почерпка.