bg en
Новини > АВТОКРОС - Гулянци 2014

АВТОКРОС - Гулянци 2014

2014-06-23

 

 В дните 21 – 22 юни Община Гулянци с подкрепата на АСК „ИНФОМИК ТРАНС” гр. Силистра организираха трети кръг от регионалния шампионат по автокрос, в който право на участие имат само специализирани автомобили тип „Бъги” Дивизия №3. Състезанието се проведе по кръгообразно трасе 1000 м., върху естествен терен на изхода на град Гулянци в посока с. Дъбован. Ще припомним, че на същото тресе се проведе последния кръг от Регионалният шампионат по автокрос през 2013 година.
Община Гулянци се включи в организацията и провеждането на „АВТОКРОС – Гулянци 2014” с материална помощ като осигури над 2000 лв. и екип доброволци от общината, които съдействаха  при подготовката и провеждането на състезанието.

На 21 юни се проведоха административен и технически преглед на автомобилите и трасето, брифинг с пилотите и ръководителите на отборите, свободна и официална тренировка. В неделния ден бе официалното откриване на шампионата, което събра много жители и гости на града, нетърпеливи да се насладят на атрактивния спорт. В състезанието се включиха състезатели от АСК „ИНФОМИК ТРАНС” и „Търговище АВТО – 2001” с машини над и до 1600 кубика. Надпреварата донесе много емоции на публика и участници. След оспорвани 5 полуфинални и 7 финални обиколки, станаха ясни победителите в III- ти кръг от регионалния шампионат по автокрос. В клас над 1600 куб. см. на първо място се класира Красимир Шиков, на второ Неделчо Русев, на трето -  Румен Костадинов. При машините до 1600 куб.см шампион е  Диян Йорданов, втори на почетната стълбица се качи Пламен Петров, трети остана  Антон Кунчев. Шампион в отборното класиране е  АСК "Инфомик Транс". В знак на благодарност за перфектната организация Антон Кунчев подари купата си на Община Гулянци. Плановете са Гулянци да продължи да бъде домакин на кръгове от регионалния шампионат и занапред.