bg en
Новини > СОУ "Хр. Смирненски" отбеляза тържествено Денят на славянската писменост и култура

СОУ "Хр. Смирненски" отбеляза тържествено Денят на славянската писменост и култура

2014-05-22

СОУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци отбеляза Денят на българската просвета и култура и славянската писменост с шествие и тържествен концерт в салона на читалището на 20 май. По традиция честването бе съчетано и с изпращане на поредния випуск абитуриенти. Събитието събра цялата общественост на Гулянци. официални гости бяха кмета на общината Лъчезар Яков, зам.-кмета Паскал Пиличев, председателя на Общинския съвет Огнян Янчев, секретаря на общината Мариана Трифонова, представители на общинското ръководство и администрация, бивши учители, ръководители на институции и организации.

 

 

Празника започна с химните на Република България и Европейския съюз и церемония по предаването на знамето на училището от зрелостниците на единадесетокласниците. Последва кратък филм за 24 май и честването му през годините. Тържествената част на програмата включваше изпълнения на училищния хор, певци, актьори и рецитатори от начален и горен курс.

 

Кулминацията на празника настъпи с качването на сцената на момчетата и момичетата от 12 клас с класен ръководител Миглена Маркова. Директора на СОУ „Хр. Смирненски” – Митко Нитов поздрави абитуриентите и награди отличниците. Младите хора получиха парична награда за успешното завършване от кмета на общината Лъчезар Яков, който лично ги поздрави и им пожела да следват мечтите си и въпреки, че двойките в живота не се поправят, да намират сили да се изправят и вървят напред. Вълнуващия празник продължи с филмче за класа още от първите му дни заедно, последвано от песни и стихове. Програмата развълнува не само зрелостниците, техните родители и учители, но и всички присъстващи, защото този момент от живота е оставил траен отпечатък в сърцето на всеки.  

Балната вечер на младите хора ще е на 24 май. По традиция те ще се съберат в 19:00 часа в двора на училището, от където ще се отправят към центъра за поднасяне на цветя на паметника и ще продължат към мястото на вечерята.