bg en
Новини > Благотворителна акция на децата от 11 клас на СОУ "Хр. Смирненски" гр. Гулянци

Благотворителна акция на децата от 11 клас на СОУ "Хр. Смирненски" гр. Гулянци

2014-03-25

На 25 март – Благовещение учениците от 11”а” клас на СОУ “Хр. Смирненски” гр. Гулянци с класен ръководител Емилия Кръстева дадоха официален старт на организираната от самите тях благотворителна акция „Светъл Великден за децата от дом „Детелина” гр. Плевен”. Инициативата на младите хора започна с концерт от техни изпълнения в центъра на град Гулянци, където бе разположен мобилен пункт за дарения. Хубавата музика и пъстрата тълпа привлече не малко граждани и самите организатори определиха този първи ден от своята акция като много успешен. Особено развълнувани те бяха от вниманието на кмета на община Гулянци Лъчезар Яков, който лично ги поздрави за инициативността и пусна дарение в кутията.

Акцията на учениците ще продължи до Великден. Всеки вторник и петък преди обяд в центъра на града ще бъдат организирани мобилни пунктове за дарения. В останалите дни дрехи, играчки, книжки и помагала за деца на възраст от 3 до 6 години се събират в училището. За парични дарения в търговските обекти в града, в общината, училището и офиса на кабелната телевизия са поставени кутии.

„Нека заедно подарим един по-светъл Великден на децата от дом „Детелина” гр. Плевен!” призовават учениците от 11 клас и дават един добър урок по състрадателност и обществена ангажираност на своите съграждани!