bg en
Новини > Жителите на община Гулянци отбелязаха тържествено Националния празник

Жителите на община Гулянци отбелязаха тържествено Националния празник

2014-03-03

Жителите на община Гулянци отбелязаха Националния празник Трети март с тържествени инициативи. Организатори на честванията бяха кметствата, местните читалища и пенсионерски клубове.

В град Гулянци празника започна в 9:30 часа пред паметника на загиналите в центъра. Панихида в памет на героите дали живота си за свободата на България отслужи енорийския свещеник отец Пламен Линков. Малки и големи се стекоха, за да запалят свещ и да преклонят глава пред подвига и саможертвата на българските, руски, фински и румънски войни. Сред официалните лица, присъстващи на честването бяха кмета на общината Лъчезар Яков, председателя на Общинския съвет Огнян Янчев, зам.кмета Паскал Пиличев, секретаря на общината Мариана Трифонова, служители на администрацията.

След тържествената служба местното ръководство и гражданите поднесоха венци и цветя на паметника. Кмета на общината издигна националния флаг под звуците на химна и поздрави своите съграждани с пожеланието да са живи и здрави и преди всичко българи – горди и единни. В третата част от честването жителите на Гулянци отпразнуваха Свободата с концерт на самодейните колективи при НЧ „П. Р. Славейков 1923”.