bg en
Новини > Пореден приз за кмета на община Гулянци

Пореден приз за кмета на община Гулянци

2014-01-23

Миналата седмица екип на предаването „Национален календар” гостува в Гулянци, за да връчи на кмета Лъчезар Яков награда за най-много спечелени проекти и подписани договори на глава от населението. Конкурса „Кмет на годината” на предаването „Национален календар”, което се излъчва по телевизия „Европа”, се провежда вече 13 години. Екипът наблюдава отблизо работата на общините през годината, за да се запознае с проектите и развитието на регионите. Първенец по тези критерии през 2013 година е община Бургас, община Гулянци е отличена с първа награда – подгласник. „За нас това, че се нареждаме сред големите общини по спечелени проекти и инвестиции е голямо признание, дава ни увереност, че сме на правилния път като цели и приоритети и ни стимулира да работим още по-ефективно в тази посока!” – заяви при получаването на приза кмета Лъчезар Яков.

Предаването „Национален календар”, с интервюто с кмета Лъчезар Яков и репортаж за община Гулянци, ще бъде излъчено на 26.01.2014 година от 13:30 часа по телевизия „Европа”, повторение във вторник 28.01.2014г. от 10:30 часа.

 

Ще припомним, че това е третият приз от национален конкурс за общинския кмет само за последната една година. В края на 2012 година Община Гулянци бе отличена с първа награда в конкурса „Община 2012” , малко по-късно бе класирана на трето място в конкурса на Агенцията по заетостта „Работодател на годината” .