bg en
Новини > Грейнаха светлините на коледната елха в центъра на Гулянци

Грейнаха светлините на коледната елха в центъра на Гулянци

2013-12-11

На 11 декември блеснаха светлините на елхата в центъра на град Гулянци. С пъстър празник малки и големи дадоха старт на Коледно-новогодишните тържества. Кмета на общината Лъчезар Яков поздрави своите съграждани и им пожела преди всичко здраве, хармония и топлина в домовете и сбъднати мечти. Децата от колективите при читалище „П. Р. Славейков” бяха подготвили тематична програма с едни от най-красивите коледни песни. Концерта завърши с кръшно хоро и заря.

Елхата в центъра на Гулянци е на 30 години. Посадена е през 1974 година, когато селцето е обявено за град. 15 метровото дърво е символ на Коледно – новогодишните празници повече от десетилетие. Тази година за украсата на елхата са използвани 140 метра светещи гирлянди, десетки златни и червени топки, 30 червени панделки, изработени от служителите на общинска администрация с вярването, че когато нещо е направено с ръце и сърце, носи добър късмет.

На 27 декември жителите и гостите на Гулянци отново ще се съберат под елхата в очакване на Дядо Коледа. Читалището подготвя за този ден още по разнообразна програма, организаторите са предвидили и много изненади.