bg en
Новини > Дружествата на БАД - Гулянци и Белене отбелязаха заедно Световния ден за борба с диабета

Дружествата на БАД - Гулянци и Белене отбелязаха заедно Световния ден за борба с диабета

2013-11-14

За втора поредна година дружествата към Българска асоциация „Диабет” Гулянци и Белене отбелязаха заедно Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. Домакин на срещата беше гулянското дружество. Ръководството и членовете посрещнаха своите гости с пита и бъклица вино в конферентната зала на общината. Събитието уважиха секретаря на община Белене Яна Илиева, секретаря на община Гулянци Мариана Трифонова, председателите на организациите на хората с увреждания от двете общини – Рени Петкова и Пепа Владимирова, общопрактикуващия лекар д-р Спасова, чиято практика я свързва и с двете общини, членове на дружествата, представители на ПК „Възраждане” град Гулянци.

   

Честването откри председателя на дружеството домакин – Тинка Маринова. С мили и окуражаващи думи към присъстващите се обърнаха официалните гости като всички се обединиха около мнението, че 14 ноември трябва да бъде не само ден за популяризиране на борбата и превенцията на диабета, но и празник на победата над коварното заболяване, защото въпреки че е нелечимо – то може да се контролира отлично при добър хранителен и двигателен режим. Участниците в инициативата си размениха поздравителни адреси, цветя и символични подаръци с пожеланието създадените връзки да се затвърдят, а срещите и сътрудничеството между двете дружества да се превърнат в традиция.

   

След официалната част поздрав към всички поднесе женският хор при Културен пенсионерски клуб „Възраждане” гр. Гулянци с ръководител Зинка Габърска и съпровод Елка Ганова. Литературно-музикалната програма окончателно превърна деня в празник и във финалните изпълнения се включиха всички, оставили на заден план ежедневните грижи и трудностите на болестта и доказвайки, че доброто настроение е сред най-ефикасните лекарства. Честването на Световния ден за борбата с диабета завърши в ресторанта в град Гулянци с песни и танци до късния следобед.

  

Община Гулянци, Община  Белене и доктор Спасова оказаха финансова подкрепа на двете дружества за организирането на празника.