bg en
Новини > V кръг от Регионалния шампионат по автокрос се проведе в Гулянци

V кръг от Регионалния шампионат по автокрос се проведе в Гулянци

2013-10-09

  На 5 и 6 октомври край Гулянци се проведе 5 кръг от Регионалният шампионат по авто-крос, организиран от АСК „Инфомик транс” гр. Силистра, под патронажа и със съдействието на Кмета на Община Гулянци Лъчезар Яков. Състезанието, което е последен кръг от шампионата, премина при перфектна организация. Община Гулянци се включи с финансова и материална помощ като осигури 2000лв. и екип доброволци от общината, които съдействаха  при подготовката и провеждането на състезанието. Дни преди старта бе изработено чисто ново трасе каквото до сега не е имало в България, коментират организаторите. Трасето се намира на север от Гулянци край река Дунав и е в изключително равнинна местност с площ от около 500 дка без денивелация. Широчината на пистата е 12 метра в най -тясната част.

  

В съботния ден се проведе регистрацията на участниците в състезанието и квалификациите. На старта на 6 октомври застанаха 13 състезатели от три клуба. Те подариха на публиката много емоции и майсторски изпълнения, с които със сигурност спечелиха много нови фенове на авто-кроса. В клас бъги до 1600 кубика на почетната стълбица се качиха Деян Йорданов – на първо място, Антон Кунчев – на второ и Пламен Петров на трето. В клас супер бъги над 1600 кубика първи стана Красимир Шиков, втори Валентин Георгиев, трети Велизар Колев. В отборното класиране купата взе тимът на Инфомик транс - Силистра, втори се наредиха състезателите от Тони старт - Силистра, трети останаха Търговище ауто 2001.

  

 Победителите награди кмета на община Гулянци – Лъчезар Яков. Като любител на автомобилите той не пропусна възможността да подкара една от машините, а организаторите коментираха, че това е първият градоначалник в историята на шампионата, който се качва зад волана на мощното бъги.