bg en
Новини > 39 години град Гулянци

39 години град Гулянци

2013-09-05

На 4 септември Гулянци отбеляза 39 години като град. Празничната програма включваше концерти и забавления за малки и големи. Начало на честването даде церемония по издигането на знамето на Гулянци, под звуците на химна на града. За поредна година тази отговорна задача бе поверена в крехките ръце на Веска Радулова, която е била кмет в далечната 1974 година, когато се ражда новия град.

   

В програмата последва водосвет за здравето и благополучието на Гулянци и жителите му, отслужен от отец Пламен Линков. В края на службата той призова хората да бъдат единни по примера на предците си и да пазят родното си място. Кмета на общината – Лъчезар Яков поздрави жителите и гостите на града и благодари на всички онези хора, които през годините са градили днешния облик на Гулянци. „Наш ангажимент днес е да запазим направеното от тях и да надграждаме.” – заяви той и увери, че общинското ръководство и администрация работят именно в тази посока с реализирането на редица европейски проекти, най-големите сред които Изграждане на спортни комплекси в Гулянци и Брест и спортни площадки в няколко населени места и Ремонт на пътя Гиген – Дъбован - Гулянци. С думите „Честит празник, Гулянци!” Лъчезар Яков даде старт на празничния концерт, подготвен от НЧ „П.Р. Славейков” гр. Гулянци, в който взеха участие самодейни колективи и изпълнители при читалището, Културен пенсионерски клуб „Възраждане”, Клуб на хората с увреждания, ТС „Дунавски ритми”.

   

  

Гости на Гулянци в празничния ден бяха Народния представител – Владислав Николов, Заместник-областния управител Мирослав Михайлов и Секретаря на Областна администрация – Плевен Емил Димитров, Кмета на Община Никопол – Емил Бебенов, общински съветници, кметове на кметства, ръководители на институции и фирми. Ръководството и жителите на Гулянци получиха и десетки поздравителни адреси, сред които от Министър-председателя, Председателя на НС, народни представители, кметове на съседни общини, Националното сдружение на общините и други правителствени и неправителствени организации.

Честването на 4 септември завърши с два концерта вечерта. Първи на сцената се качиха Тримата славянски тенори - Любомир Дяковски, Константин Янковски и Григорий Палищук - солист на операта в Минск – Беларус. Те поднесоха на публиката богата и емоционална програма от най-прочутите арии, канцонети, испански и руски романси. След тях за жителите и гостите на града пя певицата Валя и на площада се завиха кръшни хора. Подобаващ край на празничния ден сложи пищна заря.